Намери Хотел

Тип Туризъм в Слънчев бряг

Хотели в България

Информация за Слънчев бряг


Слънчев бряг е курортен комплекс, който се намира в южната част на Българското черноморско крайбрежие - на 6 км северно от Несебър и на 42 км североизточно от Бургас. Разположен е край малкия дъговиден Несебърски залив. На север са разположени най-източните разклонения на Еминска планина, Източна Стара планина, а на запад е крайбрежна гора. Плажът на курортния комплекс е от ситен златист пясък, дюните и горичките придават на местността много живописен изглед. Морското дъно е с много слаб
наклон и е удобно за къпане. Климатът на курорта е морски, средната годишна продължителност на слънчевото греене е около 2300 часа, като през юли е август дневната продължителност достига 10,5 - 11 часа. Освен климата лечебно-профилактични фактори на курорта са въздушно-слънчевите процедури и морските къпания. В района на Слънчев бряг е открита хипотермална, силно минерализирана вода.
Слънчев бряг е има международна известност. От май до края на септември се посещава от много български и чуждестранни летовници.
Плановата композиция на Слънчев бряг е развита успоредно на плажната ивица. Сградите са разположени свободно в паркова среда. При изграждането на комплекса са запазени дюните и съществуващите дървесни насаждения, които са допълнени с южни видове. Очарователно е разнообразието на сградите - 1 - 2-етажни постройки, в които е търсена интимност и романтика, и многоетажни хотели, развити около вътрешни дворове по подобие на манастирски комплекс. Това придава на курорта жизнерадостен архитектурен образ.