Намери Хотел

Информация за Копривщица


Израснал в пазвите на Средна гора, град Копривщица е разположен на 1060 м надморска височина, а недалеч от него се извисяват двата най- високи върха в Средна гора - Богдан (1604 м) и Буная (1594 м). Населението му е около 2600 души и се намира на 112 км югоизточно от София и на 80 км северозападно от Пловдив.

 Копривщица е уникално селище, което е запазило над 300 паметника на българската култура от времето на Възраждането. По терасовидните склонове са изградени старинни къщи с големи стрехи, каменни оградни зидове и широки дървени порти. Къщите имат богата външна декорация – много прозорци и кепенци, издадени еркери и доста от тях са боядисани в синьо, жълто или червено. В Копривщица могат да се видят и къщите на писателя Любен Каравелов и поета Димчо Дебелянов. Възрожденският град Копривщица притежава над 30 категоризирани обекта за настаняване- хотели, вили сексли къщи и квртири.

Характерните белези на възрожденски град, богата история, съхранените бит и фолклор са причина днес това прекрасно място да привлича все повече наши и чуждестранни туристи. За това допринася и красивата природа наоколо. През последните няколко години забележително нарасна броят на частните хотели, квартири и заведения. Градчето се превръща постепенно в уникална и туристическа дестинация, която от една страна впечатлява със своето богато историческо и културно наследство, а от друга предлага съвременни удобства и комфорт.

Копривщица е отлично място за спокойна почивка в истинския смисъл на думата. Градчето е осеяно с малки семейни хотелчета, за които са характерни типичната копривщенска подредба и идеално поддържан, изпъстрен с много цветя двор, които произхождат от традиционният естетически вкус на копривщенци. Впечатление ще ви направят чистия планински въздух и тишината.