Намери Хотел

Тип Туризъм в Пампорово

Хотели в България

Информация за Пампорово


Пампорово е високопланински курорт разположен в сърцето на Родопите. Тук зимата е продължителна и мека, а лятото- прохладно и свежо. Курортът отстои на 260 км от столицата София, на 85 км от Пловдив и на 15 км от Смолян. Разположен е на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка 1926 м.
Пампорово е основано през 1933 г. От тогава до днес са построени много хотели, търговски центрове, ресторанти, ски- писти и др. Общата леглова база на курорта възлиза на около 8500 легла. Най- известни хотели са „Мургавец”, „Перелик”, „Снежанка“, „Преспа”, „Финландия“, „Пампорово“, „Рожен”, „Орфей” и „Панорама”.

Ски- пистите в Пампорово са с различна степен на трудност. Общата им дължина е 34 км Лифтовете и влековете, които обслужват пистите, са с капацитет 8 500 човека на час. Ски- училищата в Пампорово са едни от най-добрите в Европа. Висококвалифицирани ски- инструктори обучават начинаещите индивидуално или в група. За напредналите има няколко стръмни писти, а за любителите на ски- бягането и биатлона има изградени писти и стрелбище около връх Снежанка. В близост до пистите и хотелите се намират много ски- гардероби. В Пампорово се провеждат международни състезания по ски- алпийски дисциплини, ски- бягане, сноуборд и др. Построен е и халф пайп дълъг 150 м с високи 3 м стени.