Намери Хотел

Тип Туризъм в Обзор

Хотели в България

Информация за Обзор


Слънце, море, свеж въздух и приятен бриз, със сигурност на човек му идват тези неща на ум когато мисли за почивка на морето. Обзор е с най-дългата плажна ивица по черноморието, горската свежест и финия пясък на крайбрежието са невероятно съчетание между гора и море.
Градът наистина заслужава славата си на перла по българското Черноморие тои отдавна се е превърнал в едно от най-привлекателните кътчета на България.

 Освен с насладата от слънчевите плажове, почивката в Обзор ще Ви срещне с дълбокото обаяние на древността, богатата история и удивителната красота на града - символ на духовност и традиции през вековете.

Почти по средата на пътя между Бургас и Варна, шосе Е-87 излиза от хълмистите гори на открита равна ивица покрай морето. Това е Обзор. Независимо от удобното му местоположение и дългата почти 6 км пясъчна ивица, това удивително приятно място е учудващо спокойно дори през най-активните летни месеци.

Останки от древния град Хелиополис (Градът на слънцето), основан от гърците, са подредени в малкия парк в центъра на Обзор, където можете да видите колони и фрагменти от статуи от римски храм в чест на Юпитер, който преди много векове е красял това място.Развитието на ОБЗОР като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите летни вили и почивни станции.Населението на Обзор е 2 036 човека, развива се и изменя напрекъснато. Строят се нови хотели, уютни заведения и места за отдих. Модернизиращата се база, гостоприемството и предприемчивоста на жителите му го превръщат в изключително и незабравимо място за отдих.


В околностите на Обзор римляните са имали и крепост, която да брани морските им търговски пътища между Константинопол и Дунава. Това е едно от най- старите селища по нашето Черноморие. Първото име на града е било Навлохос, а по- късно му е дадено името Хелиополис - град на слънцето. Римляните издигнали тук храм на Юпитер и построили крепост. Тя е станала по- късно част от владенията на болярина Карвун по време на Средновековието и е известна на българите с името Козяк. Днес в малкия парк на съвременния град са изложени останки от колони, капители и статуи от римския храм на Юпитер. Обзор е град в Югоизточна България. Той се намира в община Несебър, Бургаска област, обявен е официално за град на 9 септември 1984.Развитието на ОБЗОР като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите летни вили и почивни станции.Населението на Обзор е 2 036 човека, развива се и изменя напрекъснато. Строят се нови хотели, уютни заведения и места за отдих. Модернизиращата се база, гостоприемството и предприемчивоста на жителите му го превръщат в изключително и незабравимо място за отдих.