Намери Хотел

Тип Туризъм в Несебър

Хотели в България

Информация за Несебър


Старата част на Несебър е разположена на малко парче земя – едва 850 м. дълго и 350 м широко, свързано с континента чрез тесен провлак. По-новата част на градчето се намира на брега и бързо се разраства, размивайки с времето границите между Несебър и близките градове и курорти.

 

Градът е много стар, за което свидетелстват многобройните археологически находки. През вековете близо 1/3 от стария град е изчезнала в морските води. Днес все още могат да се видят останки от крепостната му стена под водата, на стотина метра от брега.

От времето на Възраждането са запазени много сгради, типични представители на Черноморския тип българска възрожденска къща. Тук също могат да се видят и стари вятърни мелници и чешми.

Несебър е обявен за архитектурен и археологически резерват през 1956 г., а през 1983 г. културните паметници в града са прибавени към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Музеят е открит през 1994 г. и се намира на ул. Месамбрия 2А. Работи всеки ден през лятото от 9 до 18 ч, а през зимата почива в събота и неделя. Подробна информация за Несебър и историята му ще откриете тук.